Køb et drivhus og bliv mere selvforsynende

Drivhus i haven
Køb et drivhus og bliv mere selvforsynende
Henrik Andersen
-
24/03/2023
-

Det er ingen hemmelighed, at det belaster klimaet, når du køber udenlandske grøntsager og frugter hos din lokale købmand. Du kan derfor med fordel købe et drivhus, så du kan dyrke dine helt egne grøntsager – og dermed også reducere dit klimaaftryk. Her følger en række gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil dyrke grøntsager i et drivhus.

Dyrk dine egne grøntsager og skån miljøet

Hvis du gerne vil skåne miljøet, så er der god grund til at investere i et drivhus. Det er på flere måder en grøn investering. Først og fremmest får du mulighed for at dyrke dine egne grøntsager, som du kan bruge, når du laver mad. Herudover mindsker du dit klimaaftryk, hvilket gør det til en bæredygtig investering.

Når du dyrker dine egne grøntsager, kan du desuden være sikker på, at de er friske, og du ved præcis, hvor de kommer fra. Samtidig er du med til at mindske efterspørgslen på grøntsager og frugt, som bliver importeret fra udlandet. De bliver transporteret længere end nødvendigt og er ofte dyrket under mindre bæredygtige forhold.

Vælg det rigtige drivhus til dit behov

Før du går ud og investerer i et drivhus, er der nogle vigtige overvejelser, du bør gøre dig. Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger det rigtige drivhus. Hvis du har begrænset plads i din have, kan du eksempelvis vælge et vægdrivhus eller et minidrivhus. Du skal dog også overveje størrelsen af dit drivhus, da det have plads til de planter, du vil dyrke.

Når du har valgt en model, skal du vælge den rigtige placering til dit drivhus. Det skal være et sted, hvor der er rigeligt med solskin, men samtidig må det ikke være for varmt. Du bør altid have et termometer i drivhuset, så er sikker på, at det hverken er for varmt eller koldt, for det går i sidste ende udover dine grøntsager.

Når du har valgt det rigtige sted til dit drivhus, skal du beslutte dig for, hvilke grøntsager du vil dyrke. Det kan være en god idé at starte med nogle nemme planter som tomater, agurker eller salat, indtil du bliver mere erfaren. Du kan eventuelt købe nogle plantesække, som du kan plante i til at starte med. Find plantesække her.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!